فهرست عناوین مقاله
تعریف حسابداری (حسابداری چیست؟)
حسابداری یک سیستم است که در آن فرآیند جمع آوری، طبقه بندی، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارش های مالی و صورت های حسابداری در شکل ها و مدل های خاص انجام می گیرد تا افراد ذی نفع درون سازمانی مثل مدیران سازمان و یا برون سازمانی مثل بانک ها، مجمع عمومی سازمان مورد نظر و یا مقامات مالیاتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. جهت ورود به حرفه ی حساداری معمولا فارغ التحصیلان رشته های زیر می توانند به این شغل وارد شوند: حسابداری، مدیریت ( بیشتر گرایش های مالی،بازرگانی، صنعتی و دولتی ) و اقتصاد
ده ویژگی عمومی یک حسابدار موفق
- داشتن تحصیلات دانشگاهی مرتبط
- تمرکز کامل بر یک یا دو شاخه حسابداری علاوه بر آشنایی کلی با همه انواع حسابداری: <حسابداری انواع مختلفی دارد مانند حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری دولتی >
- آشنایی کافی به فناوری اطلاعات، کار با نرم افزارهای حسابداری و تسلط به آفیس مایکروسافت مخصوصا نرم افزار اکسل و یادگیری توابع مالی اکسل
- قدرت بالای تجزیه و تحلیل اطلاعات و محاسبه دقیق سود و زیان شرکت
- آشنایی کامل یا حسابداری حقوق و دستمزد، قوانین کار و روش محاسبه حقوق پرسنل
- تسلط به قوانین مالیاتی
- ارائه راهکارهایی برای کاهش هزینه ها و افزایش سود شرکت
- داشتن روابط عمومی بالا و فن سخنوری
- دقت بسیار بالا در کار
- رازداری کامل در مورد اطلاعات مالی شرکت و سهامداران
مهارت ها و دانش لازم برای یک حسابدار موفق
- قدرت تجزیه و تحلیل مسائل: به منظور توان تحلیل، تصمیم گیری و حل مشکلات در زمینه مسایل مالیاتی، بیمه است.
- پشتکار و وقت شناسی: زیرا در زمان هایی از سال مثل زمان بستن حساب ها در پایان سال یا زمان ارائه گزارش های قانونی در تیرماه هر سال حجم کار حسابداران بسیار زیاد است و باید کار خود را با کیفیت و در سر وقت به اتمام رسانند.
- دقت و توجه به جزئیات: توجه به اعداد و ارقام ریز و درشت به طور مداوم از لازمه شغل حسابداری است.
- مهارت ریاضیات و فناوری اطلاعات: برای کار کردن با نرم افزارهای مالی و حسابداری که امروز به صورت فراگیر در شرکت ها و سازمان ها استفاده می شود.
- قدرت سازماندهی: به منظور امکان ساختار دادن و سازمان دادن به گزارش های مالی و در صورت ارتقاء و داشتن پست رییس حسابداری یا مدیر مالی، داشتن قدرت کنترل و نظارت بر حسابداران است.
- قابل اعتماد بودن و رازداری: به دلیل اطلاع از جزئی ترین درآمدها و هزینه های شرکت و نیاز صاحبان و سهامداران شرکت برای اعتماد به حسابداران است.
نقش حسابدار
یک حسابدار معمولا اطلاعات مالی را ثبت و گزارشات مالی را تهیه و به مدیریت شرکت یا مراجع قانونی ارائه می کند. حسابدارن داده های خام را در دفاتر و نرم افزارهای حسابداری ثبت و به آنها نظم می بخشند. محصول نهایی کار یک حسابدار گزارشات و صورت های مالی است که مبنای تصمیم گیری ذینفعان (مدیران، مجامع عمومی سازمان، سرمایه گذاران، دولت و…) است.
معرفی پکیج های آموزش حسابداری
در لیموناد مجموعه کامل و ارزشمندی از آموزش های حسابداری برای شما عزیزان با تدریس استاد نادر نورزی گرداوری شده است.