زامارین چیست ؟ زامارین ابزاری است که شما با استفاده از آن می توانید با زبان c# برای اندورید و ios و ویندوز فون اپلیکیشن بسازید. این ابزار بسیار قدرتمند خیلی زود توسط ماکروسافت خریداری شده و با قدرت پشتیبانی می شود تا سبب شود اپلیکیشن های ساخته شده با xamarin عملکرد بسیار خوبی داشته باشد و تفاوتی با اپلیکیشن هایی که به زبان native (برای اندورید جاوا و برای ios سوئیفت) نوشته می شوند نداشته باشد.
دلیل عمده استفاده از xamarin کراس پلت فورم بودن آن است. یعنی شما وقتی با c# اپلیکیشن اندروید را می سازید، به گفته ماکروسافت می توانید 76% درصد کد های خود را کپی کنید و برای ساخت اپلیکیشن ios از آن استفاده کنید.
اگر شما یا تیم شما با .net آشنا است استفاده از زامارین برای اپلیکیشن ها بسیار انتخاب معقولی است.
مزیت استفاده از زامارین
- بیش از 76% کد ها قابل انتقال به اپلیکیشن های دیگر می باشد.
- برای برنامه نویسی زامارین از محیط قدرتمند ویژوال استدیو استفاده می شود.
- هنگامی که با زامارین مثلا یک اپلیکیشن اندروید می سازید، از نظر امکانات و عملکرد این برنامه به قدری شبیه به برنامه به زبان جاوا می باشد که گویی این برنامه با جاوا و اندروید استدیو توسعه داده شده است.
- امکان اضافه کردن مؤلفه هایی شامل نمودارها، جداول، نمایه های زیبا، [UI control] ها و… بصورت مستقیم از [IDE].
- ویژال استدیو در ویندوز و مک در دسترس است پس به راحتی می توان در هر دو سیستم عامل از زامارین استفاده کرد.
- در ادامه هنگاهی که شما بخواهید یک ویژگی به اپلیکیشن اضافه کنید، خیلی راحتر می توانید از یک پروژه تمام اپلیکیشن های خود را آپدیت کنید.
نکات منفی استفاده از زامارین
- حجم برنامه بیشتر می شود، یک hello word با زامارین 16 مگ می شود، یعنی تقریبا 10 تا 15 مگ اختلاف حجم برنامه می شود، بنابر این اگر برنامه شما با اندروید 40 مگ می شود با زامارین به طور مثال 50 مگ می شود.
- اپلیکیشن هایی که گرافیک پیچیده دارند بهتر است با زامارین پیاده سازی نشوند، زیرا هم حجم زیاد کد مربوط به ظاهر پیچیده قابل اشتراک برای بقیه پلت فورم ها نیست و هم با زبان native گرافیک های پیچیده راحتر و با عملکرد بهتر پیدا سازی می شوند.
همچنین می توانید صفحه ماکروسافت در مورد زامارین را نگاهی کنید.
معرفی دوره های آموزش زامارین
در بخش های اول این آموزش ها که رایگان در دسترس می باشد می توانید با زامارین به خوبی آشنا بشوید.
- آموزش زامارین اندورید (xamarin android بخش اول)
- آموزش xamarin android (بخش دوم)
- آموزش متریال دیزاین در زامارین اندروید