ابتدا بررسی می کنم که cms را به صورت اختصاصی کد نویسی کنیم یا از این سیستم های مدریت محتوا آماده مثل وردپرس استفاده کنیم. سپس به مقایسه سه سیستم مدریت محتوا وردپرس و جوملا و دروپال برپدازیم تا ببینیم کدام cms بهتر است.
اگر می خواهید با cms بیشتر آشنا بشوید، مقاله cms چیست را بخوانید.
فهرست عناوین مقاله
چرا cms اختصاصی بنویسیم؟
طی تجربه این سال های من، در دو مورد کلی باید از cms اختصاصی استفاده کرد در غیر این صورت تا جایی که می شود باید از cms های آماده استفاده کرد چون ما نمی خواهیم چرخ را دوباره اختراع کنیم.
- وقتی که حرفه ما ساخت سایت برای مشتریان است، قطعا باید یک cms شخصی برای خودمان نوشته باشیم که برای هر مشتری قالب جدید بنویسیم و امکانات خاصی که به آن نیاز دارد را کم و زیاد کنیم و به او تحویل دهیم.
- وقتی یک پروژه بسیار بزرگ است و پیچیدگی های زیادی دارد و صاحبان پروژه می خواهند کاملا به پروژه مسلط باشند و هیچ محدودیتی نداشته باشند. (مثلا سایت اصلی رسانه آموزشی لیموناد با استفاده از asp mvc نوشته است چون همچین سایتی با cms های در دسترس قابل پیاده سازی نبود)
کدام cms بهتر است (جوملا، وردپرس و دروپال)
وردپرس و جوملا و دروپال همه cms های خوبی هستند که سال ها از نسخه اولیه آنها گذشته است و طی این مدت تمام باگ های آنها برطرف شده است و چون متن باز هستند این باگ ها توسط حجم عظیم استفاده کننده ها شناسایی و موجب برطرف شدن آنها شده است. بنابر این:
- امنیت این cms ها خوب است
- عملکرد آنها خوب است
- کاملا اصولی هستند و تمام نیاز های یک cms خوب را در خود دارند.
- هزینه نگه داری و تغییر در آنها بسیار پایین است.
- بدون نیاز به مهارت برنامه نویسی با آنها می توان سایت درست کرد.
حال ببینیم که چطور یکی از این cms های آماده را انتخاب کنیم؟
برای مقایسه ما هر یک از این سه cms را معرفی می کنیم تا بتوانید مقایسه کنید.
وردپرس
بهترین دلیل استفاده از وردپرس این است که که کار با اون ساده است و پلاگین ها و افزونه ها و تم های زیادی برای این cms فوق العاده محبوب وجود دارد. وردپرس محبوب ترین سی ام اس است و 14 درصد سایت های دنیا با این CMS ساخته شده اند. وردپرس بهترین گزینه برای کسایی هست که دانش کمی در مورد نرم افزار و برنامه نویسی و طراحی وب دارند و فقط می خوان مطالب و یا تصاویری رو به صورت روزانه منتشر کنند . بخش بلاگ رسانه آموزشی لیموناد هم وردپرس است. اگر به وردپرس علاقه مند اید در این لینک آموزش وردپرس را ببینید.
اگر به دنبال ساخت یک وب سایت هستید که پیچیدگی خاصی ندارد وردپرس بهترین انتخاب است.
جوملا
جوملا بسیار قوی و منعطف هست . ولی برای شناخت محیط مدیریتی آن از وردپرس باید بیشتر وقت بزارید. جوملا و دروپال CMS های بزرگتری نسبت به وردپرس هستند و ممکنه بخش هایی از اونها رو اصلا نیازی بهش پیدا نکنید . بخش هایی که برای راه اندازی وب سایت های بزرگ ، عظیم و همه منطوره ایجاد شده اند. در این لینک می توانید دوره آموزش جومالا را مشاهده کنید.
برای سایت های کوچک خیلی توصیه نمیشه از جوملا و دروپال استفاده کنید .
دروپال
دروپال مثل جوملا یک CMS قوی و بزرگ هست ولی از جوملا پیچیده تر است و دست برنامه نویسان را باز می گزارد. ویژگی مهم دروپال امنیت منحصر بفرد اونه . از لحاظ پشتیبانی وردپرس و جوملا از دروپال بهتر هستند .
در عکس زیر مسیر انتخاب cms را ببینید.
در عکس زیر مقایسه ای کامل بین دروپال و جوملا و وردپرس را ببنید.
توجه داشته باشید که
نهایتا توجه کنید تا جایی که کاری با cms های آماده قابل پیاده سازی است از آنها استفاده کنیم. مثلا رسانه آموزشی لموناد برای همین بخش بلاگ خود از وردپرس استفاده کرده است ولی سایت اصلی با asp.net نوشته شده است.
بیشترین زبانی که این روزا ها برای نوشتن cms اختصاصی استفاده می شود php و لاراول می باشد. در زیر چند دوره آموزشی مرتبط معرفی می شود.
- آموزش کامل php با آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی
- آموزش لاراول پروژه محور
- آموزش جوملا