1. خانه
  2. مجله لیموناد
  3. هنر
  4. عکاسی و فیلم برداری
  5. معرفی انواع عکاسی (سبک ها و ژانر های عکاسی)

معرفی انواع عکاسی (سبک ها و ژانر های عکاسی)

نویسنده:

زمان مطالعه: 11 دقیقه

معرفی انواع عکاسی (سبک ها و ژانر های عکاسی)

معرفی انواع عکاسی (سبک ها و ژانر های عکاسی)

نویسنده:

مطالعه: 11 دقیقه

تقسیم بندی سبکها و ژانر های عکاسی کار مشکلی است به همین دلیل هر عکاس را می توان صاحب یک ژانر از عکاسی دانست. در این نوشته سعی شده به تمام انواع عکاسی که شناخته شده پرداخته شود و در پایان منابع آموزش عکاسی از لیندا برای شما معرفی شود.

1.عکاسی مفهومی – Conceptual

عکاسی مفهومی از جنبش هنر مفهومی در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی به وجود آمد

عکاسی مفهومی سعی دارد آنچه در ذهن عکاس است را به تصویر بکشد و ذهن بیننده را به فکر وادار کند مانند عکس های سورریال (سبک سورریالیسم یا فرا واقع گرایی)
عكاسي مفهومي يك فرم پيشرفته تر از ابراز احساسات هنرمندانه است كه عكاسي را در زمره هنرهايي مانند نقاشي ، شعر ، موسيقي و … در مي آورد.عکس های همه سبک های عکاسی می توانند در این دسته قرار گیرند به شرطی که مفهومی خاص را به بیننده القا کنند.

2.عکاسی از کودکان/ خانواده

عکاسی از کودکان/ خانواده (Baby/family photography) نوع دیگری از عکاسی است که بسیار محبوب بوده و در آن سعی عکاس بر این است که موقعیت و حالات مختلف کودک و خانواده اش را به تصویر بکشد. برای ثبت لحظه ای زیبا اعضای خانواده دور هم جمع می شوند.

معرفی آموزش: در این دوره آموزش عکاسی از کودکان را بیاموزید.

3.عکاسی کوبیسم – Cubism

معنای لغوی آن مکعب گرایی است و از نقاشان سرآمد در این سبک می توان از پیکاسو نام برد. در این سبک نوعی نگاه متفکرانه و متفاوت به جهان هستی وجود دارد. در این سبک از عکاسی معمولا در دید اول تصویر درهم و پیچیده به نظر می آید که با توجه بیشتر میتوان به هدف عکاس از آن پی برد.

4.عکاسی ماکرو

در این سبک (Macro Photography) یا عکاسی از نمای نزدیک عکاس به سراغ موضوعاتی چون : حشرات، گل ها، قطره های آب و… میرود. به قدری به آنها نزدیک می شود که تمامی اجزایی که شاید با چشم غیر مسلح دیده نشوند را به تصویر بکشد. برای این سبک از عکاسی، لنز های خاصی وجود دارند که امکان زوم بالا روی سوژه را به عکاس می دهند، همچنین استفاده از فلاش ویژه در این سبک کاربرد خوبی دارد.

5.عکاسی انتزاعی – Abstract

عکاسی انتزاعی یا آبستره در مقابل ریالیسم یا واقع گرایی جای می گیرد.انتزاعی برخلاف ریال، به شکلی خالص در دنیای واقعی وجود ندارد.در این سبک قوه تخیلِ عکاس از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بطور مستقیم در تصویری که بوجود می آید دخالت دارد. به همین ترتیب سوژه چیزی نیست که بطور کامل و دست نخورده در طبیعت دیده شود، بلکه در عکاسی انتزاعی، عکس یا کاملا غیرواقعی و خیالی است و یا سوژه در واقعیت وجود دارد ولی عکاس با حذف موارد اضافی یا ایجاد تغییر در کادر بندی،و پررنگ کردن جنبه های مهمتر سوژه تصویری متفاوت از واقعیت ارائه می دهد و به مخاطب این امکان را می دهد که سوژه را از همان منظری که خود می بیند ببیند.یک فاکتور مهم در انتزاعی کردن عکس، استفاده از زاویه هایی است که بیننده به آن عادت ندارد و غیرمعمولی است.

6.عکاسی معماری – Architecture

همانطور که از اسم آن پیداست، عکاسی از ساختمان ها، بناها و سازه های گوناگون و معماری شهری را شامل می شود که مهمترین اِلِمان در ثبت این عکسها ذوق و قریحه ی عکاس است.در این سبک عکاس باید سعی کند پرسپکتیو را کنترل کرده و انتخاب مناسبی از عمق میدان داشته باشد.همچنین بدلیل بزرگی آثار معماری،جهت قرار دادن همه آن در کادر ، نوع لنز هم اهمیتی ویژه دارد تا عکاس مجبور به فاصله گرفتن زیاد از موضوع نشود.

بیشتر بخوانید  عکاسی HDR چیست؟

7.عکاسی صنعتی – Industrial

در این سبک از عکاسی، عکاس بدون بزرگ نمایی و یا تغییر در اصل موضوع به ثبت تصویر از دستاوردها، خدمات و محصولات  یک شخص یا سازمان میپردازد.

معرفی آموزش:

  1. دوره “آموزش عکاسی از محصولات با موبایل برای فروشگاه اینترنتی
  2. دوره “آموزش عکاسی از محصولات و کالا – عکاسی صنعتی

8.عکاسی تبلیغاتی – Commercial

بسیاری این سبک را با سبک عکاسی صنعتی اشتباه میگیرند. در صورتیکه عکاسی تبلیغاتی برخلاف عکاسی صنعتی در به تصویر کشیدن یک محصول بزرگ نمایی می کند و سعی در نشان دادن بهترین شکل آن دارد. عکاسی تبلیغاتی در بازاریابی کاربرد زیادی دارد. و در این نوع عکاسی، گذشته از آگاهی رسانی تلاش بر جلب نظر مشتری است. عکاسان این سبک ذهنی پر از ایده های متفاوت دارند.

9.عکاسی فاین آرت – Fine art

در سبک عکاسیِ فاین آرت یا هُنری، مقصود تولید عکس های صرفاً زیبایی شناسانه است و از آنجا که زیبایی مفهومی مطلق نبوده و هر فرد تعریفی مختص به خود از آن دارد، عکاسی هنری بسیار شخصی و ذهنی است.آلبرت سندز، کارلتون واکینز و تیموتی سولیوان از جمله عکاسان برجسته هنری به حساب می‌آیند.تصاویر گرفته شده در این سبک خود نمایانگر یک اثر هنری هستند. تصاویری خلاقانه که جذابیتی انتزاعی دارند. می‌توان این عکس ها را برابر با بیان احساسات و افکار یک هنرمند روی بوم نقاشی دانست. این سبک از عکاسی، منحصر به اهداف تجاری نیست و در عین حال می‌تواند کاربرد زیادی در حرفه‌های خلاقانه داشته باشد. عکاس هنرهای زیبا بایستی درک و نگاهی فراتر از ظواهر بدیهی داشته باشد.

 


کد تخفیف 60% برای خرید آموزش های عکاسی لیموناد

blog9e67z

جهت مشاهده دوره های آموزش عکاسی لیموناد اینجا کلیک کنید.


 

10.عکاسی طبیعت بی جان – Still life

عکاسی استیل لایف ، عکاسی از اشیاء بی جان و یا بی حرکت است. در این سبکِ عکاسی سنجش درست نور و ترکیب بندیِ خلاقانه لازم است.عکاس در این سبک، غیر از عکاسی به نوعی در چیدمان صحنه عکس و تعیین اجزای صحنه نقش دارد.

11.عکاسی پرتره – Portrait

عکاسیِ پرتره به معنیِ عکاسی از چهرهِ انسانهاست. نورپردازی و کادربندی از فاکتورهایِ اساسی در زمینه عکاسی پرتره است. در این سبک از عکاسی تأکید بر حالات و چهره انسان است. از نورپردازیهای معروف برایِ عکاسی پرتره : رامبراند ، پروانه ای ، نیم سایه و .. میتوان نام برد که هریک سبکی ویژه از نورپردازی محسوب میشوند.انواع مختلف این نوع عکاسی را می توان : پرتره تمام قد، پرسنلی، خانوادگی، سیاسی و هنری و… دانست.

معرفی آموزش:

در این لینک می توانید آموزش عکاسی پرتره  را مشاهده کنید.

12.عکاسی مـُد – Fashion

این سبک را میتوان نوع دیگری از عکاسیِ تبلیغاتی دانست که زیبایی شناسی هم در آن دخیل است و اساس و شالوده ی آن لباس، انواع پوشاک ، لوازم تزیینی و زیبایی های بصریِ انسان است. عکاسی مد از سبکهایِ پرخرج میباشد چرا که به تجهیزات و مُدل های حرفه ای و متعلقات آن نیاز دارد و البته از سودآورترین انواع آن هم هست. در این سبک عکاسی معمولا از لنزهایِ تِلِه (لنزهایی با زاویه دید باریک برای فواصل دور) استفاده میشود.گاهی در این سبک از عکاسی تلاش بر این است که علاوه بر تأکید روی عناصر زیبایی، فضای سیاسی و اجتماعی هم نشان داده شود.

13.عکاسی طبیعت

آثار خلاقانه ی این عکاسان را در مجلات معتبری مثل نشنال جیوگرافیک می توان دید. زیرمجموعه های این سبک را می توان شامل: عکاسی منظره، زیر آب، حیات وحش، دریاها و ابرها دانست.شکار حالت های متفاوت اقیانوس در طول روز و حتی فصول مختلف می تواند نقشی عمده در خلق تصویری موفق و جذاب داشته باشد.عکاسی زیر آب چالش برانگیز بوده و عکاس برای ثبت عکس خوب نیازمند تسلط کافی به شنا و غواصی است.عکاسی سیاه و سفید در عکاسی ابرها کاربرد خوبی دارد و منجر به ثبت عکسهایی خلاقانه خواهد شد.

بیشتر بخوانید  تفاوت فرمت RAW با JPEG و TIFF

عکاسی لند اسکیپ – Landscape

مقصود از لنداسکیپ همان عکسبرداری چشم انداز ها و مناظر می باشد که معمولاً با لنزهای واید (لنزهایی با زاویه دید باز و وسیع) عکسبرداری می شود. این سبک میتواند عکاسی از مناظر طبیعی و یا شهری مانند شهر در شب از خارج شهر یا هر منظره چشم نوازِ دیگری باشد.عکاسی از چشم انداز شهری (urban landscape) عکس هایی را شامل می شود که به همان سبکِ عکاسی از طبیعت گرفته می شوند و نوع نگاه عکاس به عناصر شهری (ساختمان و خیابان ها)  مانند نگاهی ست که در عکاسی از طبیعت ( کوهها ، درخت هاو..) دارد.

عکاسی حیات وحش Wild life – Nature

همانطور که از اسم آن مشخص است عکاسی از طبیعت بکر و وحشی و موجوداتِ زنده را عکاسی حیات وحش مینامند، بدونِ حضور انسان و عناصر زندگی انسانی.

14.عکاسی خبری – Photojournalism

عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم به تصاویری گفته می‌شود که هدف اصلی آنها خبر رسانی است و در واقع روایتی است از یک رویداد خاص که کامل کننده یک گزارش باشد. این تصاویر احتمالا بصورت تکی یا یک مجموعه منتشر میشوند.عکس خبری باید شاهدی صادق در جریانِ اتفاقِ رخ داده باشد و دستکاری در آن جایز نیست.مرامنامه های اخلاقی حوزه این سبک را از دیگر سبک ها جدا می کنند.می توان عکاسی خبری را در دسته های زیر طبقه بندی کرد:

15. عکاسی مستند

عکاسی مسنتد از ابتدایی ترین انواع عکاسی می باشد که عکاس باید تصویری ارائه کند که به بهترین وجه ممکن نشان‌دهنده‌ی حادثه مورد بحث و به شکل کاملا واقع‌گرایانه باشد. عکاسان مطبوعاتی معمولا تصاویر خود را به نشریات علاقه‌مند ارائه می‌کنند. اخیرا عکاسان مطبوعاتی سراسر جهان شروع به نمایش تصاویر خود در نمایشگاه‌ها کرده‌اند.

16. عکاسی خیابانی – Street

ممکن است دشوارترین تعریف از سبک ، مربوط به عکاسی خیابانی باشد! این سبک را نمیتوان از دیگر سبکها جدا دانست. ولی در کل میتوان گفت این سبک عکاسی عبارت است از عکاسی از روزمرگی هایِ جامعه و اتفاقات ریز و درشتی که نظرِ عکاس را به خود جلب کرده است.عکاسی خیابانی را می توان زیرشاخه عکاسی مستند دانست که در آن گاهی با شوخ طبعی و یا لحن کنایه آمیز پیامی سیاسی و یا اجتماعی منتقل می شود، که در این حالت به عکاسی مستند نزدیک می شود

17. عکاسی ورزشی _ sport photography

عکاسی ورزشی را می توان زیرشاخه عکاسی خبری دانست که در آن از صحنه‌های ورزشی عکاسی می‌شود. در این سبک، تجهیزات نقشی مؤثر دارند چون سوژه در حال حرکت است و عکاس هم از صحنه دور است بنابراین لنزهای قوی مثل تله و زوم برای عکاس ضروری است. همچنین دوربین باید قابلیت عکاسی پیاپی – Burst Mode– را داشته باشد تا در هنگام یک اتفاق عکاس از تمامی وقایع عکاسی نموده و لحظه‌ای را از دست ندهد.فاکتور مهمی که عکاس این سبک باید در نظر بگیرد سرعت شاتر متناسب با حرکت سوژه است.

18. عکاسی نجومی – Astro

در این سبک بوسیله دوربین یا تلسکوپ از آسمان شب عکس گرفته میشود تا اجرامِ آسمانی، صور فلکی، خوشه ها و توده های صحابی و…بصورت شفاف ، یا بصورتِ زوم شده در عکس ثبت شوند. این سبک را می توان هم علمی و هم هنری به حساب آورد. برایِ ثبتِ این عکسها شب ها خارج از شهرهایِ بزرگ و به دور از آلودگی هایِ نوری اُتراق کنید و ساعتها به ثبت عکسهای زیادی بپردازید. عکاسی از رد ستاره ها را میتوان زیرشاخه عکاسیِ نجومی دانست که عموماً از ترکیبِ تعدادِ زیادی عکس به فواصلِ زمانی کم از یکدیگر بدست می آید.

19. عکاسی جنگ – War Photography

عکاسی جنگ ذهنیت مردم دنیا را نسبت به پدیده جنگ تغییر داد. به کمک عکاسی جنگ مردم به عمق یک فاجعه جنگی پی می برند که این مهم از طریق نوشتار قابل انتقال نیست. موضوعات عکاسی جنگ فقط در محدوده جبهه یک جنگ نیستند. ثبت تصاویر ویرانه‌های به جا مانده از جنگ و آسیب های انسانی نیز در حوزه همین عکاسی قرار دارد. هدف اصلی عکاسی جنگ  به ثبت رساندن تصویر چهره انسانی است که به هر نوعی درگیر این نزاع است، این چهره می تواند  یک سرباز خسته باشد و یا یک کودک غمگین.

بیشتر بخوانید  عکاسی صنعتی چیست؟

عکاسی جنگ تاثیر زیادی در افکار عمومی دارد و می تواند مردم را در مقابل سیاست کشور قرار داده و حتی دولتمردان را مجبور به توقف جنگ کنند. این دلایل باعث شد تا عکاسی جنگ یکی از انواع عکاسی باشد.

20. عکاسی سیاه و سفید – Black And White Photography

تنها انتخاب عکاسان در زمان پیدایش عکاسی، عکس سیاه و سفید بود. بعدها که فیلم های رنگی تولید شدند تا مدتی همچنان فیلم‌های سیاه و سفید کاربرد داشتند زیرا این فیلم‌ها به نسبت ارزان‌تر و با کیفیت‌تر بودند.

با ارتقا کیفیت فیلم‌های رنگی تولید فیلم‌های سیاه و سفید با شکست رو به رو شد؛ ولی امروزه عکس‌های سیاه و سفید مورد توجهی دوباره قرار گرفته اند چرا که عکاسان به قدرت عکس‌های سیاه و سفید پی برده‌اند.

در واقع بعضی اوقات عکاس مایل است بر سایه‌ها و طیف‌های خشن یک سوژه تأکید کند. این سبک از عکاسی توانایی خاصی در آفرینش فضاهای رمانتیک و رمزآلود دارد. نور و سایه نقش مهمی در این سبک ایفا میکنند و اگر چنانچه عکاس نتواند نور مناسبی را در تصویر به ثبت برساند از ارزش کارش به شدت کاسته می‌شود. عکاسی سیاه و سفید نوعی حس نوستالوژیک را القا می کند که سبب محبوبیت این سبک بین مردم می شود.

21. عکاسی عروسی

عکاسی عروسی رشته‌ای ویژه در این هنر است که مختص ثبت لحظات خاطره‌انگیز عروسی به انواع و اقسام روش‌های خلاقانه است. یک عکاس می‌تواند رویکردی متفاوت در قبال هر کدام از عروس یا داماد در این مقوله داشته باشد. در حالی که برخی ترجیح می‌دهند از فیگور‌های سنتی استفاده کنند، بعضی‌ها هم مبنای عکس خود را صرفا معطوف به لحظه و اتفاقات آنی آن می‌کنند.

همچنین عکاسان می‌توانند در صورت موافقت مشتری تصاویری بسیار شیک (شبیه عکاسی مد) با تم‌های خاص بگیرند. موارد بسیاری مانند عروسی‌های پر زرق و برق وجود دارند که عکس‌ها به طور اختصاصی در استدیوها گرفته می‌شوند. امروزه، بسیاری از مردم که به دنبال کشف ایده‌های جدید هستند؛ راه را برای عکاسان حرفه‌ای این رشته به منظور خلاقیت بیشتر باز کرده‌اند.

22. عکاسی در سفر

عکاسی در سفر شامل ثبت تصاویر از منظره‌های خاص یا مردم کشورهای مختلف است. عکاس این رشته از آداب و رسوم مکان‌های مختلف تصویربرداری می‌کند.

23. عکاسی کاپل

باید با عکس، تمام احساسات و عواطف بین این زوج رو به بهترین شکل ممکن ثبت کنید. اگرچه عکاسی از یک زن و شوهر از نمای نزدیک بسیار زیبا و چشم نواز هست اما باید عکس هایی از زاویه دور هم داشته باشید تا بتونید رفتار و عواطف زوج ها رو به طور کامل به تصویر بکشید. به طور کلی باید آمادگی این رو داشته باشید که بیشترین شات رو از زوج ها داشته باشید.

معرفی چند آموزش برای بهبود عکاسی

در زیر به معرفی آموزش های مورد نیاز عکاسی می پردازیم. بیشتر این دوره ها ویدیویی و دوبله فارسی از لیندا هستند و همه آموزش ها قابل دانلود می باشند.

نور و نوردهی

یکی از مهمترین مباحث عکاسی بحث نور است که هم در عکاسی طبیعت و هم در عکاسی آتلیه ای بسیار تاثیر گذار است در زیر دوره های مربوط به نور در عکاسی معرفی شده است

  1. آموزش کار با فلاش در عکاسی
  2. آموزش اصول نورپردازی در عکاسی
  3. آموزش نورپردازی در آتلیه عکاسی

دیگر آموزش های مورد نیاز در عکاسی

چه عکاس حرفه ای باشید چه عکاس آماتور، این اصول عکاسی حتما مورد نیاز شما است که کمتر در ایران از آن گفته می شود.
لینک: آموزش کامل عکاسی

در این فیلم آموزشی ناتالی فوبز جهت کشف عناصر ترکیبی در ایجاد عکس های جذاب ببیندگان را در استودیو و مکان‌های مختلف همراه خود آموزش می دهد. لینک : فیلم آموزش عکاسی حرفه ای


کد تخفیف 60% برای خرید آموزش های عکاسی لیموناد

blog9e67z

جهت مشاهده دوره های آموزش عکاسی لیموناد اینجا کلیک کنید.


 

بهترین دوره های آموزش فتوشاپ
آموزش زبان انگلیسی - زبان ترکی - زبان آلمنی - ترکی استانبول
آموزش ورزش در خانه
آموزش های درس و مدرسه
دوره های آموزش ویدیویی ساز و موسیقی

پیشنهاد می‌کنیم این مقالات را هم بخوانید

20 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • با سلام و پیشکش سپاس، برای تلاشی که در جهت آگاهی انجام دادین
    من یک سبک جدید عکاسی اختراع کردم که بنظرم بسیار جذاب و بسیار متفاوته
    میخواستم اگه ممکنه راهنماییم کنین ک بدونم چطور و کجا ثبتش کنم تا به اسم خودم بمونه و کسی ادعای پیشتازی توی اون سبک را نکنه
    ممنون

    پاسخ
    • خداوکیل؟

      پاسخ
    • سلام فکر نمیکنم که سبکی اختراع بشه !!!
      قطعا یا باید با سبک های گفته شده همخوانی داشته باشه یا هم که اصلا سبک نیست !! مگر اینکه بخواد دیدی تازه به جهان عکاسی وارد کنه

      پاسخ
    • خیلی عالی بود جامع و کامل مرسی

      پاسخ
    • با سلام و عرض ادب اول که از نویسنده این صفحه تشکر میکنم بابت مطالب جالبی که ارائه داده و بعد در جواب این دوست پیشنهاد میکنم به سایت مرکز مالکیت معنوی زیر مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قوه قضاییه مراجعه کنند احتمالاً مناسب باشه برای سوال ایشون. iripo.ssaa.ir

      پاسخ
    • فاطمه مهدوی فر
      22 مرداد 1402 11:45

      به پیشنهاد دوست عزیزمون به سایت مرکز مالکیت معنوی که زیر مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک است مراجعه کنید.

      پاسخ
  • خیلی عالی بود ممنون ازسایت خوب شما

    پاسخ
  • با سلام ممنون بابت مطالب خوب شما تشکر

    پاسخ
  • عالی

    پاسخ
  • خیلی مطلب جذاب و مفیدی بود باتشکر از وبسیات لیموناد

    پاسخ
  • در عکاسی انتزاعی عکاس با فتوشاپ عکس رو درست میکنه؟

    پاسخ
    • فاطمه مهدوی فر
      22 مرداد 1402 11:54

      بله قطعا باید از فتوشاپ یا سایر نرم‌افزارهای ویرایش تصویر برای این سبک استفاده بشه

      پاسخ
  • معرفی ۵۰ نوع از هنر عکاسی
    30 مرداد 1400 23:17

    […] یک عکاس طوفان ماهر، می توانند بسیار زیبا به نظر برسند. عکاسان طوفان می توانند احساساتی از ترس و […]

    پاسخ
  • مهدیه تقدسی
    22 مرداد 1402 11:55

    سلام، ممنون از وبلاگ خوبتون
    من به تازگی دوربین دیجیتال خریداری کردم اما برای کلاسای حضوری تایم ندارم و نمیدونم چطور از دوربینم استفاده کنم و عکاسی کنم. کسی هست بتونه کمکم کنه؟

    پاسخ
  • محبوبه
    8 بهمن 1402 02:48

    قالی بافی دستی قدیمی است که در بین ایرانیان، به خصوص خانم‌های خانه‌دار، رایج بوده است.
    با یادگیری این حرفه، شما می‌توانید قالی را به عنوان یک منبع درآمد خوب برای خودتان در نظر
    بگیرید. حتی اگر شما برای تفریح،
    شروع به بافتن یک قالی کنید و آن را به اتمام برسانید،
    متوجه خواهید شد که چه درآمد خوبی برای شما میتواند به همراه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

شاید این مقالات را دوست داشته باشید:

آموزش زبان انگلیسی - زبان ترکی - زبان آلمنی - ترکی استانبول
آموزش ورزش در خانه
دوره های آموزش ویدیویی ساز و موسیقی
آموزش های درس و مدرسه
فهرست